Milovníci vína

1.12.2014

Veselý čas v „Tempo Allegro“

Už druhý rok mám v Praze přístav, kde se můžu cítit jako doma. Kavárna a vinárna Tempo Allegro v ulici Karolíny Světlé, důvěrně zvaná „Karo“, je něžně vymazlené místo, které dýchá pohodou a laskavostí. Během jednoho večera prožijete celou dovolenou! Při každé návštěvě se seznámíte s někým novým zajímavým a inspirativním. Majitelem a duší tohoto výjimečného podniku je můj skvělý přítel Přemek Veselý, který má magickou vlastnost přitahovat k sobě lidi jako světlo. V jeho přítomnosti zapomenete na problémy a konflikty vnějšího světa. Nikdo neumí rozesmát a přinést pohodu tak jako on. S trochou nadsázky lze říct, že se pro tuto práci narodil, aby lidem přinášel do života radost a smích.

Přemek a Věrka, majitelé winebaru v samotném centru Prahy. Tentokrát jsme je zastihli v halloweenských kostýmech. Nikdy nevíte, čím Vás překvapí.

Posezení s přáteli

Přemek a Věrka majitelé winebaru.

Přemek je světoobčan, jak on sám říká „je všude zdejší“. Prostory kavárny chtěl mít upravené v duchu míst, kde léta žil, které má rád. Jeho specifický styl českého zámeckého pána v mixu Ameriky a Itálie umí s opravdovostí předvést pouze on. Schopnost s jakou si v Tempo Allegro dokážou pod jeho vedením vyhrát s dekoracemi, servírováním jídla a pití je podmanivě okouzlující. Je velmi cítit jejich chuť nic neošidit, na každý detail klást stejný důraz. Tahle poctivost je v dnešní době tak málo vidět!

Druhou významnou osobností je pro „Karo“ Věra Tesařová, která díky své exaktní profesi právníka, dodává podniku správný rámec a ukotvení. Usměvavou plavovlásku nepotkáte při každé návštěvě, ale je-li přítomna, nemůžete ji přehlédnout. Ona a její psík Enzo jsou nezbytnou součástí v tomto kaleidoskopu chutí a vůní.

Halloween 2014 v našem Tempu Allegru

Letošní halloweenská party začala už počátkem týdne v dekoracích jídel a vyvrcholila pátečním večerem v maskách. Musím říct, že servírované zombie prstíčky ze sladkého těsta byly vskutku opravdové a málokdo našel odvahu ochutnat. Hravost a lehkost se nesla v duchu duchařské párty minulého roku, kdy byli majitelé Věrka a Přemek oděni v dobových kostýmech záhrobního páru. Hosté rozhodně nezůstali pozadu, takže bylo možné popíjet skvělé víno s dívkou z hororu Kruh nebo s Rockym Balboou.

Přemek a Sandra El-Hmoudová

Členství ve vinném klubu

Horkou novinkou bude vinný klub pro mazáky! V pravidelných intervalech budou členové této vinné lóže dostávat zásilku vybraných vín, které pro ně zkomponuje sám majitel svým vytříbeným jazýčkem, ovšem s přihlédnutím k vašim vlastním preferencím a chutím. Za nás mohu říci, že se nikdy nespletl a už se těšíme na členství a překvapení, co pro nás chystá!

Pouze malá ukázka variací, které můžete v Tempo Allegro okusit, potěší oko i chuťové pohárky. Na zdraví!

Já a moje choť na pikniku ve Vyšehradských zahradách.

Neutuchající ohňostroj nápadů v Tempo Allegro přinesl další novinku jako jsou piknikové koše, které si s dekou zapůjčíte, naplníte je laskominami a vínem a razíte na Petřín nebo Kampu. Vřele doporučujeme! Strávili jsme tak báječné odpoledne na Vyšehradě a všichni kolemjdoucí po nás mlsně pokukovali.
Dárkové koše, které vám s láskou a vtipem připraví, potěší svojí originalitou každého obdarovaného. V předvánočním čase návštěv a večírků se nám budou zdravé a dobré italské mňamky hodit. A jsme-li u vánočních večírků, podnikových, či narozeninových akcí musíme říci, že tohle v „Karo“ zvládají navýsost brilantně a kdo jednou zkusil už nechce jinam, každý jiný podnik bude málo. Vsaďte se!

Go top

Děkuji za spolupráci na tomto článku svojí ženě Magdě.
Za poskytnutí fotografií děkuji své kamarádce a spolupracovnici Sandře.
Foto: Sandra El-Hmoudová Maison de Plaisance
Hlavní foto: Michal Souček fotograf a zpěvák

Už druhý rok mám v Praze přístav, kde se můžu cítit jako doma. Kavárna a vinárna Tempo Allegro v ulici Karolíny Světlé, důvěrně zvaná „Karo“, je něžně vymazlené místo, které dýchá pohodou a laskavostí. Během jednoho večera prožijete celou dovolenou! Při každé návštěvě se seznámíte s někým novým zajímavým a inspirativním. Majitelem a duší tohoto výjimečného podniku je můj skvělý přítel Přemek Veselý, který má magickou vlastnost přitahovat k sobě lidi jako světlo.

3 comments

  1. Comment by Roman

    Roman Reply 3.12.2014 at 14:17

    Můžu potvrdit, tento podniček znám. Opravdu tam vždy panuje skvělá atmosféra. Zdravim Přemu

  2. Comment by Premek

    Premek Reply 1.12.2014 at 19:23

    Je to krasne napsano. Dekuju mnohokrat. Vzdy Vas rad vidim! Premek

    • Comment by magda

      magda Reply 1.12.2014 at 20:18

      My děkujeme!

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go top